Blog
15759
page-template-default,page,page-id-15759,bridge-core-2.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16706,elementor-page elementor-page-15759

Blog

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Bori se protiv društvenih nepravdi ne praveći od toga program.

(Danilo Kiš)

Ako vam se ponekad učini da „niste iz ovoga sveta“, ili da sa ovim svetom „nešto nije u redu“, znači da ste se već skoro ili sasvim probudili – divno. (Vadim Zeland)

 

GRAĐANI NIŠA NEKADA LIDERI U BORBI PROTIV KORUPCIJE

Bivša članica niškog LAF-a na koji su se mnogi ugledali Vesna Crnogorac podseća da je Niš nekada bio lider, a danas je luzer u borbi protiv korupcije na lokalnom nivou. BIRODI zato najavljuje da pokreće alternativna lokalna tela i planove za borbu protiv korupcije.

 

UVODNA REČ – GRAĐANI NIŠA PROTIV KORUPCIJE

U drugoj deceniji 21. veka grad Niš je bio lider u institucionalnoj borbi protiv korupcije na lokalnom nivou u Srbiji. Bio je jedina lokalna samouprava koja je usvojila i primenjivala Lokalni plan za borbu protiv korupcije, a uz to formirala Lokalni antikorupcijski forum (LAF), kao jedino nezavisno i funkcionalno antikorupcijsko telo te vrsteu zemlji.