122
home,page-template-default,page,page-id-122,bridge-core-2.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16428,elementor-page elementor-page-122

Dignitet pre svega

Cilj stvaranja društvenog integriteta je da se od korupcije načini rizičan i neisplativ poduhvat.

(Jeremy Pope)

SNAGOM INTEGRITETA ZA PRAVEDNO DRUŠTVO

Svesni važnosti integriteta te postupanja u skladu sa moralnim vrednostima kao pretpostavke za razvoj celokupnog društvenog integriteta – članovi Centra za integritet u Nišu nastoje da osnaže ugled i status delovanja zasnovanog na profesionalnom, odgovornom i etičkom ponašanju.

Deklaracija o regionalnoj solidarnosti

Poslednjih trideset godina su za najveći deo stanovništva država nastalih nakon raspada Jugoslavije bile obeležene nacionalističkim sukobima, masovnim stradanjem, sveopštim osiromašenjem, privatizacijama društvenih i javnih dobara, merama štednje kao i međusobnim neprijateljstvima i konkurencijom... (ceo tekst Deklaracije dobićete klikom na sliku)

Zahtev za pristup informacijama Institutu BATUT

Fondacija za otvoreno društvo podnela je zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja Institutu za javno zdravlje Srbije ‘’ Dr Milan Jovanović Batut’’ kojim traži pristup informacijama o... (kliknite na naslov članka)

GALERIJA fotografija

Kraći kolaž fotografija sa snimanja o knjizi ‘’Građani Niša protiv korupcije’’ sa članovima Centra za Integritet: Zoricom Miladinović, Vesnom Crnogorac i Milanom Jovanovićem u saradnji sa Media&Reform Centrom u Nišu.

GRECO upozorava na korupciju tokom pandemije koronavirusa

Pandemija izazvana virusom korona povećava rizik od korupcije.

Građani Niša protiv korupcije

Centar za Integritet je upravo objavio knjigu Građani Niša protiv korupcije, autorki Zorice Miladinović i Vesne Crnogorac. Publikacija je nastala uz podršku CRTE u sklopu istoimenog projekta koji je realizovao Centar za integritet.

KAKO NASTAVITI PROCES IZRADE LAP-a GRADA NIŠA

U Media&Reform centru u Nišu 23. januara 2020. održan je drugi Antikorupcijski dijalog u sklopu Projekta Građani Niša protiv korupcije uz podršku CRTA-e.

BORBA PROTIV KORUPCIJE

Članovi Centra za Integritet Vesna Crnogorac I Milan Jovanović bili su gosti u emisiji TV Belami ‘’Između redova’’, autorke I voditeljke Dušice Dejić. Tema emisije bila je borba protiv korupcije na lokalnom nivou.

PRVI ANTIKORUPCIJSKI DIJALOG

U Media&Reform centru u Nišu u utorak 26.11.2019. održan je prvi Antikorupcijski dijalog u sklopu Projekta Građani Niša protiv korupcije. Grad Niš danas spada u grupu lokalnih samouprava u Srbiji koje kasne dve i po godine sa usvajanjem LAP-a.

obuka članova LAF-a šabac

Centar je učestvovao u aktivnostima Podrške za izradu lokalnih antikorupcijskih planova koju pruža Transparentnost Srbija kroz držanje obuke članovima Lokalnog antikorupcijskog foruma Grada Šapca.

Realizovan pilot projekat

Centar je realizovao pilot projekat u Kazneno - popravnom zavodu Niš u okviru projekta nemačke organizacije ''Help – Hilfe zur Selbsthilfe'' - Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana - finansiranog kroz nemačku saradnju.

Otvoreno pismo povodom izbora novog poverenika


Centar je jedan od 60 potpisnika Otvorenog pisma povodom izbora novog Poverenika za informacije od javnog značaja koje je ''Transparentnost Srbija'' uputila Odboru za kulturu i informisanje Skupštine Srbije.

Centar i BIRODI

Održana Tribina u organizaciji Centra i BIRODI-ja  Borba protiv korupcije u gradovima i opštinama  Srbije

Centar podržava

incijativu uključivanja OCD u Radnu grupu za izradu Medijske strategije

Centar podržava

inicijativu za odbranu prava javnosti da zna

Centar učestvuje

u projektu BIRN-a