POČETNA
17185
page-template-default,page,page-id-17185,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16706,elementor-page elementor-page-17185

POČETNA

''Institucionalni barometar''

Sa radionice u Beogradu

''Evropske integracije Srbije'', 2022

Tribina u Nišu

Antikorupcijski dijalog

Predstavljanje projekta ''Građani Niša protiv korupcije''

V.Crnogorac, 2020

Predstavljanje projekta ''Građani Niša protiv korupcije''

M. Jovanović, 2020

Antikorupcijski dijalog

23 januar 2020

Agencija, Birodi, LAF Niš

Pres u Nišu

SNAGOM INTEGRITETA ZA PRAVEDNO DRUŠTVO

Svesni važnosti integriteta te postupanja u skladu sa moralnim vrednostima kao pretpostavke za razvoj celokupnog društvenog integriteta – članovi Centra za integritet u Nišu nastoje da osnaže ugled i status delovanja zasnovanog na profesionalnom, odgovornom i etičkom ponašanju.

TRANSPARENTNO KREIRANJE ANTIKORUPCIJSKIH POLITIKA GRADA NIŠA

Agencija za sprečavanje korupcije je odobrila projekt ''Transparentno kreiranje antikorupcijskih politika grada Niša'' Centru za integritet za 2022. Centar će istražiti koje i kakve uspostavljene antikorupcijske mehanizme ima odnosno nema grad Niš i da o tome obavesti javnost kao doprinos razvoju i jačanju integriteta, javne odgovornosti i transparentnosti rada organa javne vlasti.

PREUGOVOR - NOVI INSTITUCIONALNI BAROMETRI

Centar za integritet će tokom 2022. godine raditi na izradi Institucionalnog barometra za antikoruptivne mehanizme grada Niša u okviru projekta „PrEUgovor nadzor politika: izgradnja savezništava za jači uticaj u neizvesnoj budućnosti” organizatora koalicije prEUgovor iz Beograda.

EVROPSKE INTEGRACIJE SRBIJE IZMEĐU AKTIVNOSTI I REZULTATA

Na tribini u Nišu februara 2022. teme su bile izmene Ustava Srbije, borba protiv korupcije, stanje u medijima. Organizator tribine bila je koalicija prEUgovor, dok su o temama govorili: Jelena Pejić Nikić, BCBP; Nemanja Nenadić, Transparentnost Srbija i Branko Čečen, CINS Moderator: dr Vesna Crnogorac

U TOKU IZRADA LAP-a grada niša

Član Centra za integritet, Milan Jovanović je član Radne grupe za izradu Nacrta Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) grada Niša. Usvajanje ovog važnog antikorupcijskog dokumenta očekuje se u prvoj polovini 2022. godine.

Operativni plan za borbu protiv korupcije

Upravnica Centra dr Vesna Crnogorac imenovana je za članicu Radne grupe za izradu Operativnog plana za borbu protiv korupcije u zdravstvu u skladu sa Revidiranim akcionim planom za Poglavlje 23. Radna grupa broji 18 članova, imenovanih Rešenjem ministra zdravlja 6. decembra 2021.

ANTIKORUPCIJSKI PANEL decembar 2021. “KAKO DO USPEŠNE BORBE PROTIV KORUPCIJE U OPŠTINI KLADOVO”

Panel “Kako do uspešne borbe protiv korupcije u opštini Kladovo” organizovan je u saradnji sa udruženjem BIRODI i opštinom Kladovo, a u okviru  realizacije projekta „„Unapređenje integriteta, transparentnosti i odgovornosti u opštini Kladovo“, koji je Agencija podržala ove godine, po osnovu javnog konkursa. Predstavnica Centra ućestvovala je na ovom panelu. DETALJAN IZVEŠTAJ

Centar u medijima

U emisiji ''Između redova'' na niškoj TV Belle Amie održan razgovor o knjizi ''Građani Niša protiv korupcije'' sa upravnicom Centra za integritet dr Vesnom Crnogorac. Razgovor je vodila Dušica Dejić. Avgust 2020. Razgovor se može videti ovde.

Građani Niša protiv korupcije

Centar za Integritet je upravo objavio knjigu Građani Niša protiv korupcije, autorki Zorice Miladinović i Vesne Crnogorac. Publikacija je nastala uz podršku CRTE u sklopu istoimenog projekta koji je realizovao Centar za integritet.

KAKO NASTAVITI IZRADU LAP-a GRADA NIŠA

U Media&Reform centru u Nišu 23. januara 2020. održan je drugi Antikorupcijski dijalog u sklopu Projekta Građani Niša protiv korupcije uz podršku CRTA-e.

Cilj stvaranja društvenog integriteta je da se od korupcije načini rizičan i neisplativ poduhvat.
Jeremy Pope
Jedina prava konkretizacija zrelosti leži u obrazovanju za protest i pobunu.
Teodor Adorno

CENTAR PODRŽAVA

CENTAR PODRŽAVA

CENTAR PODRŽAVA

Incijativu uključivanja OCD u Radnu grupu za izradu Medijske strategije

inicijativu za odbranu prava javnosti da zna

u projektu BIRN-a.